Докато базираният в Лондон седмичник The Economist разпали кампания за намеса в турските избори, президентът Реджеп Тайип Ердоган обеща, че "няма да позволят вътрешната политика на Турция да бъде манипулирана“, пише Daily Sabah.

"Фокус“ представя превод на материала без редакторска намеса и съкращения, и с уточнението, че той отразява единствено гледната точка на автора му.

В туит президентът Реджеп Тайип Ердоган, който се кандидатира на изборите на 14 май, заявява, че "няма да позволят на корици на списания, които са оперативен апарат на глобалните сили, да размахват пръст срещу волята на нацията“.

Известен с твърдата си опозиция срещу Ердоган, The Economist си навлече гнева на поддръжниците на президента с корица, призоваваща за победа на опозицията. Корицата със заглавие "Най-важните избори за 2023 г.“ е украсена с етикети "Спасете демокрацията“ и "Ердоган трябва да си отиде“.

Потребителите на социалните медии са ядосани, докато президентският говорител Ибрахим Калън се изсмя на корицата в туит. "Отново се развълнуваха“, написа Калън в четвъртък, 10 дни преди Турция да реши дали да удължи мандата на Ердоган или да гласува за другите му трима съперници.

В придружаващата статия седмичникът твърди, че поражението на Ердоган ще покаже на "демократите навсякъде, че силните могат да бъдат победени“.

"Едно ново правителство ще поправи разрушените отношения със Запада“, пише в статията.