Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че местните избори, насрочени за 31 март, ще бъдат последният му вот, съобщи държавната информационна агенция Anadolu.

Реджеп Тайип Ердоган, най-успешният съвременен политик в Турция, ръководи страната повече от две десетилетия. Победител в повече от десетина избори от 2002 г. насам, Ердоган беше преизбран за петгодишен мандат по време на изборите през май 2023 г.

"За мен това е финалът. С правомощията, дадени от закона, тези избори са последните ми избори, но резултатът, който ще излезе от тях, ще бъде прехвърляне на доверие за моите братя, които ще дойдат след мен", заяви Ердоган в Истанбул на среща с представители на Турската младежка фондация (TUGVA).

Подчертавайки, че 31 март, когато се провеждат местните избори, е много важен и своеобразен повратен момент, Ердоган допълни, че очите на целия ислямски свят ще бъдат насочени към Турция.

"Въпреки че това не са общи, а местни избори, всички ще чакат да видят какъв резултат ще има партията на ПСР на тези избори. Затова вярвам, че нашата борба има много силна младост и ще дадем адекватен отговор на тези, които желаят друго", заяви Ердоган.