Отломки от свален от дежурните екипи за ПВО безпилотен летателен апарат (БпЛА) са предизвикали пожар в обект на енергийната инфраструктура в родния град на украинския президент Володимир Зеленски – Кривой Рог, предава РБК-Украйна, като се позовава на Силите за отбрана на Южна Украйна.

"Енергийната инфраструктура на различни региони на Украйна беше в полезрението на врага“, се казва в изявлението на военните на Киев по повод поредната нощна атака на руските войски.

Отбелязва се, че руснаците са изстреляли дронове Shahed-131/136  на няколко вълни, като бойната работа по отразяването на въздушната атака е продължила около пет часа.

"Вследствие на падане на отломки от свален дрон в Кривой Рог, е избухнал пожар, локализиран е, пожарникарите продължават да работят, няма пострадали хора“, става ясно от съобщението на Силите за отбрана на Южна Украйна.

По-късно бе докладвано за задействането на силите и средствата в южната част на страната. Военните призоваха жителите на районите, където е обявена тревога, да останат в укритията и да спазват информационна тишина.

Освен това бе обявена заплаха от ракетни атаки, по-специално в Харковска област, както и за експлозии в Хмелницка област.