През нощта срещу град Шебекино е бил нанесен "масиран удар“, съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков. По думите му четирима души са ранени, двама са настанени в болница. От днес, 31 май, властите ще започнат да извеждат деца от районите, съобщава вестник "Коммерсант“.

Гладков уточни, че ударът е нанесен в 3:15 часа местно време. Мъж е настанен в болница с охлузни рани в областта на шията и гърба и е в тежко състояние, жена също е получила наранявания в ръката и предмишницата. Още две жени са получили помощ на място и са отказали хоспитализация.

Губернаторът на областта отбелчза, че ударите са нанесени с "Град“. Щетите включват счупени прозорци, повредени фасади и покриви в общо осем жилищни блока, четири частни домакинства, както и в едно училище и две офис сгради. Изгорял е един магазин, щети има по 12 автомобила.

"Днес започваме да извеждаме деца от районите Шебекински и Грайворонски. Първите триста деца ще бъдат изпратени във Воронеж.“, написа Вячеслав Гладков в Telegram.

На 29 май няколко населени места в Белгородска област бяха обстрелвани от Украйна, а четирима мъже бяха ранени в Шебекино. В същия ден районът бе обстрелван, в резултат на което загина един човек. На 30 май в резултат на обстрел на център за временно настаняване загина един човек, а двама други бяха ранени. В нощта на 31 май една жена бе ранена по време на обстрел на Шебекино.