В северната част на Бахмут щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер" успешно са прочистили от украинските части територията на индустриалната зона на "Артьомовския металообработващ комбинат" (АЗОМ) - комплексът сега е под пълен контрол на руските части, пише "Рибар“ в последната си сводка за най-горещата точка на руско-украинския конфликт.

Също така бойците на частната военна компания "Вагнер“ са разширили зоната на контрол близо до жп гара Бахмут, а на юг щурмовите отряди са успел да напреднат до железопътната линия и да овладеят района на гаражната кооперация.

Съгласно информацията на Telegram-канала, на юг позиционното настъпление на руските части продължава в районите Собачевски и Будьоновски. "Вагнеровците“ са се закрепили зад улица "Мариуполская", разчистили са територията на училище № 5 и сега се бият близо до автогарата.

В Будьоновка щурмовите отряди на руснаците са напреднали значително към стелата на Миг-17 - сблъсъците се водят почти при самия паметник. Освен това са овладяни териториите до стадион "Авангард“ и няколко блока в близост до пазара.

На северозапад продължават позиционните боеве на линията Орехово-Василевка - магистралата за Славянск. В момента селището е в сивата зона, контролът над опорните пунктове се сменя.

В момента вагнеровците, с подкрепата на редовната армия, настъпват в самия Бахмут. В предградията и околностите на  града се водят позиционни битки, чиято цел е да се овладеят ресурсите на украинците.

Според информацията на "Рибар“, на линията Дружковка-Константиновка-Часов Яр са струпани значителни сили на ВСУ. Също така в Северск са прехвърлени частично подкрепления от 81-ва оамбр.

Telegram-каналът отбелязва, че ВСУ планират контраатака срещу позициите на ЧВК "Вагнер“ край Бахмут. Вероятно, за да се разтегне фронтовата линия и да се сдържат въоръжените сили на РФ, заедно с основния удар срещу Бахмут ще бъдат нанесени няколко отвличащи удара от Северск, Торецк и Славянск.