Секретната служба на САЩ (Сикрет сървис) е започнала да планира организирането на охраната на бившия американски президент Доналд Тръмп, в случай че попадне в затвора, съобщава телевизионният канал ABC News, позовавайки се на източници.

"Агенти на Сикрет сървис се срещнаха и започнаха да планират какво да правят, ако бившият президент Доналд Тръмп бъде обвинен... и съдията... реши да го изпрати за кратко в затвора“, разкрива медията, като цитира свои източници.

Отбелязва се, че служителите планират непредвидени обстоятелства, като не знаят със сигурност дали Тръмп ще бъде поставен в килия. Каналът съобщава, че Сикрет сървис са отказали да коментират конкретни планове по този въпрос.

В понеделник в съда в Ню Йорк се проведе изслушване по делото за фалшифициране на бизнес записи срещу Доналд Тръмп. Прокуратурата твърди, че адвокатът на Тръмп Майкъл Коен е платил на порно звездата Сторми Дейниълс (истинско име Стефани Клифърд) 130 000 долара в навечерието на президентските избори през 2016 година. Твърди се, че на актрисата е било платено да мълчи за аферата си с Тръмп, която според Дейниълс се е случила през 2006 година, след като са се срещнали на голф турнир за знаменитости. Тръмп отрича твърденията на порно звездата.

Тръмп е изправен пред 34 обвинения за фалшифициране на бизнес записи във връзка с плащания на две жени. Максималното възможно наказание по всички обвинения срещу Тръмп е 136 години затвор. Самият бивш президент на САЩ пледира "невинен“ и обяви, че няма основания за образуване на дело. Тръмп смята, че обвинението е само политически мотивирано и е свързано с намерението му да се бори за президентския пост през 2024 година.