Астрологът Антоанета Салфидж в интервю за сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“

Какви са астрологическите тенденции през 2023 година и какво са ни подготвили звездите? За всичко това разговаряме с астролога Антоанета Салфидж. Добро утро.  

Добро утро.  

Каква ще бъде 2023 година?  

Предизвикателна за всички като всяко ново нещо. Изпратихме 2022 година – добра, лоша, успешна, неуспешна, така или иначе тя вече е зад гърба ни. Както всяко ново нещо в момента всички се питаме какво ще се случва – само хубави неща. В крайна сметка всичко е за добро. Мислейки по този начин, действително ще видим, че всъщност и 2023 година ни е научила на нещо ново, така че нека да подходим позитивно.  

Вие казвате да подходим позитивно и ще се случват хубави неща. За кои зодии годината ще бъде щастлива и за кои не толкова?  

Това е един такъв въпрос, който изисква индивидуалност, много е трудно да се говори по този начин конкретно за отделните зодии. Само да вметна, че годината е позитивна и положителна, но тя изключително променлива, така че няма да остане зодия, човек, който да не е разтърсен от промените, които тепърва започнаха, но те започнаха от 2020 година. Тази година вече по-осезаемо ще ги чувстваме. Но всъщност, това са едни много дълги процеси, за които един живот не стига. Така че моят съвет е да приемаме промените такива, каквито са, да сме адаптивни, да приемаме предизвикателствата, защото в крайна сметка едната от характеристиките на 2023 година е година на възможностите.  

Това е много важно, да.  

Така че това, което също най-общо мога да кажа, е, че големи промени, които могат да се очакват, и то по-скоро като начала на промени, това е първата част на годината, тя е много по-активна. До февруари месец все още ще сме в енергиите на старото, но иначе годината ни започва активно от март месец, изненадващи промени от март до края на май-средата на юни ще се случват, ще сме изправени пред съдбовни за всеки един от нас предизвикателства. Мога да кажа, че оттук нататък обаче вече е лятото. Лятото ще е по-скоро спокойно, едно даже малко ретро, романтично, сантиментално лято. И вече от септември нататък, и то втората част, след 15 септември ще се обърнем назад, за да видим какво всъщност се е случило през пролетта, за да можем да се адаптираме за новите неща, които вече са започнали, но ние не сме разбрали за тях. Те ще ни подготвят за 2024 година, която действително вече ще трябва да имаме нови механизми за реакция да тръгне новият живот. Това, което най-общо мога да кажа, че една от болезнените зони, които ще бъдат, това са парите ни – инвестициите, финансите. Да, през годината ще е добре да продължаваме да инвестираме, даже аз бих казала: "За Бога, братя, купувайте“. Сега е време за материализация. Т.е. парите ни, които стоят събрани, губят много повече, ако стоят на едно място. Изключително важно ще бъде да се материализира и да се инвестира, защото следващата година това вече ще се случва, но ще се случва по по-различни начини, по-различни механизми. Така че тази година дори да се страхуваме от риска, по-добре да действаме отколкото да стоим да чакаме удобен момент. Край вече, няма удобни моменти. Така че това ще бъде една от основните теми. Но също другата важна тема, която трябва да имаме предвид, това е раздухването на паниката. На практика в момента те вървят тенденциите от 2020 година много сериозно за паниката като основен инструмент, по-скоро аз бих го нарекла внушенията. Така че сега ще е много важно да не се поддаваме на внушения, каквито и да е – глобални или пък на нашите приятели, на нашето семейство, да слушаме себе си, защото едната от датите ще бъде индивидуализация и реализация на самите нас.  

Вие казахте, че 2023 година е годината на възможностите, на промените, казахте, че е добра за инвестиции и е време за материализация. За какви други начинания ще бъде подходяща годината или това е основното?  

Вижте сега, това означава, че ще бъдем изправени пред много въпроси, като това ли е моята работа, тук ли се чувствам най-добре, тук ли съм най-полезен? И също: зависим ли съм от системата, зависим ли съм от моите работодатели, зависим ли съм от данъците на държавата, по какъв начин мога аз да определям живота си, аз да си определям пенсията, аз да си определям разходите, с които да съм независим, енергийно независим – това е също една ключова тема, която ще се развива – да съм независим за своите продукти. А оттук нататък тази тема ще влезе изключително сериозно в личните отношения, в семейството. Така че особено от втората половина на годината започваме да задаваме въпроси: това ли е моята половинка? Или другият въпрос: не е ли крайно време да формализирам моите отношения, в смисъл да се оженя, да раждам деца? Т.е. това са такива ключови неща, които ще предизвикат промени, изключително много промени. В този смисъл моят съвет е: бъдете активни, рискувайте и действате, по-добре, колкото да се стои на едно място. Въпреки всичко като година на заека това е година на търпението, на изчакването и на действието в точния момент. Така че тук ослушването и действането на мига ще бъдат изключително важни, но с малки крачки, много бавно и много с ослушване. Няма да има много голям напредък, даже почти никакъв, но затова пък се изгражда нова стабилизация.  

Съветът ви да бъдем активни, да рискуваме е много добър, особено за нерешителните в зодиака, и не само.  

Да, това за всички ще бъде така. Сега, ако искате аз мога с 2-3 думи да кажа за някои от зодиите, да усетят някаква тема, свързана с концентрацията. 

Овен – за овена е изключително важно, че ще се учи тази година на независимост. Но той ще учи и себе си на независимост, но и другите, чрез опитите, които прави.

За Телеца – много сложна година, тресе го от 1-2 години вече него, учи го на търпение, на смирение, носи удари огромни срещу неговия инат. Ще е принуден да търси нови форми за съхранение и ще продължава да си сменя зоната за комфорт.

Близнаците са едни от щастливците на годината. Особено от февруари нататък те ще си имат своите избори, ще са много подвижни, ще имат възможност за много пътувания, за образования. Така че общо взето свободата е при близнаците и при стрелците, така да се каже.

Ракът ще бъде в темите за семейството, които ще го натиснат много сериозно, така че там ще имаме теми как да си съхраним парите, как да си съхраним ресурсите, и също въобще как да си съхраним семейството. Това ще бъде и една от ключовите теми, свързани със сигурността в семейството като цяло.

Лъвът препоръчва инициатива, особено ако има изява на творчество в лъва, то сега е годината да се издаде стихосбирка, да се направи концерт, да се излезе на сцена. Това ще бъде негова сила и постига успех. А влюбчивост също, най-вероятно сантименталност, стари връзки мога да се обадят. Но общо взето, това ще са също теми, на които лъвът ще учи и всички нас как да се справяме със старите си сантименталности, всъщност да намираме себе си в емоционалните си отношения.

Девата - тази година ще бъде подчертана темата за профилактиката й. Така че трябва да се слушат девите за модел, за начин на хранене, начин на работа. Между другото, на девата й се отваря много работа, но тя именно с това трябва да се справя. Трябва да се научи да почива.

Везните - тема за партньорските отношения във везните, зависимостите от другите – до каква степен, също какъв е смисълът от тази връзка, докъде ще продължи тази връзка. Така че темите в любовните отношения ще бъдат ключови.

Скорпионът - крайно време е да губи. Скорпионът много загуби през последната година и половина-две, с много неща се раздели, сега ще трябва да се научи да гради и да пази, включително и своите пари.

Стрелецът казах, това е един от щастливците на годината, така че тук за него са много възможности, включително в кариерата, във финансите, в партньорските отношения. Така че смело напред за стрелеца.

Риби – рибите са едни от най-ограничените през следващата година. Ще чистят карма. Започват сериозно да чистят карма, така че тук това може би ще бъде свързано с обърквания в личния им живот, в работата им, тайни ще излязат на бял свят, могат да се отключат кармични болести, някакви задръжки, които не знаят откъде идват и да се появят. Трябва всичко да се приемат със смирение и да си знаят, че всичко могат да обърнат за добро.

Това е най-общо за зодиите. Но в този смисъл също исках да кажа, че Сатурн влиза в риби в следващите 2 години и половина, това важи за абсолютно всички. Той задава здравният фон на годината. Така че е твърде възможно да има една умора, апатия, депресивните състояния да се засилят. Аз затова казвам, че в случая позитивизмът е изключително важен като подход на годината, защото ако ние сме подвластни на депресии, значи ние можем сами да се огледаме в радостта и в щастието. Т.е. това ще си зависи от нас. Всякакви болести, свързани с кръвта могат да се отключат, това важи абсолютно за всички. Разбира се, тук вече трябва да се разгледат индивидуалните карти. Може да има проблеми, свързани с възрастови болести, диабет, захарен диабет да се отключва. Така че в случая действително трябва да се вслушаме в съветите на Девата – профилактика: да внимаваме какво ядем, да си направим система на хранене и система на работа. В случая ще бъде много изключително важно това да се направи.  

И понеже вие споменахте всички зодии, ще ви помоля само да споменете за Козирог и за Водолей, защото само те двете останаха, за да няма обидени слушатели.  

За Козирога вече малко поотминаха трудните му времена. Това, върху което ще трябва да работи, е своята независимост и своята решителност. Като цяло това е една добра година за него, ако успее да не слуша другите, а да си има своя цел и да си я преследва. Инициативност, но зависимост от себе си.

Водолеят също бъде малко по-спокойна година за него. Сега това, което се сещам за него, всичко, което е свързано с пътувания, всичко, което е свързано с обучение, с излизане извън границите, и особено ако става въпрос за екологични проекти, неща, които са свързани с природата, с нови изобретения, иновации, налагане на нови неща. Да не се притеснява, да развива творческите си проекти абсолютно без страх. Може би няма да има реализация тази година, но до 1-2 години на тези инициативи, иновации ще им дойде времето. Така че да действа в тази посока.  

В края на разговора остана да поговорим за ситуацията в държавата ни. Говори се, че може да очакваме нови избори. Подходяща ли е годината за такива?  

Относно политиката аз не се наемам с някакви сериозни прогнози, защото те нямат абсолютно никакъв смисъл. Аз по-скоро искам да вдигна малко нивото, глобално да погледнем от позицията на астрологията, за да ви кажа как аз виждам процесите, не само аз, чисто астрологично как се развиват нещата. Светът върви към една тотална глобализация. Това е свързано и с духовни разбира се процеси, но понеже ние тук говорим за държавата, и за държавите, по-скоро тенденцията е към глобализацията на правителствата. Глобализация на всяко едно ниво. Поради тази причина в отделните държави тенденцията към нестабилност на самостоятелните държавни политики ще се развива и ще се развива, и то тенденцията е много дълга, тя е десетки години, да не кажа и по-големи като процеси. Така че това, което в момента се случва в българската държава, няма шанс да се постигне изясняване по въпроса. Ако очакваме някакви избори, които да доведат до реални, конкретни резултати, да дойде един принц на бял кон, който да ни освободи държавата, да въведе ред, това няма как да се случи, защото просто не е такава тенденцията, да не кажа не е такъв сценарият. Така че даже и да има избори, тези избори до нищо няма да водят. Започват едни 2 години и половина мътни години във властта. Тя не е само в България, навсякъде е така. Сатурн влиза в риби, т.е. ние в момента можем да очакваме тайни операции, задкулисни истории, задкулисно разпределение на нещата, абсолютно незнание и неяснота кой и кого, коя партия какво обслужва, кое правителство какво обслужва. Така че ако ние се опитваме да мислим какво ще стане като резултат от избори и политическа власт, просто ние влизаме в тази ниска обърната енергия. Тъй като интуицията много се засилва и хората вече го разбират, те просто не искат да се занимават с политика, защото просто енергията им не отива натам. По-добре да съхранят себе си и да намерят начин сами да оцелеят, отколкото да повтарят формулата, че някой отвън ще дойде и ще ги оправи. В този смисъл държавата, ако си говорим въобще за структурата на държавата, освен една формална власт, има и структура на българско съзнание, което всъщност е много по-голямо, отколкото самата държава България. Така че тази структура на българско съзнание, тя има изключително големи шансове да се уплътнява и да работи като българско съзнание, а не като държава. Така че това е тенденция, която аз приветствам, между другото и звездите ще подкрепят – духовното израстване на българина.  

Много важна тема наистина. И както казахте и вие, вероятно не е добре всеки да се вглъбява в идеята за изборите, за това какво ще се случи, защото така или иначе предстои да видим.  

По-важното нещо, върху което трябва да се акцентира, е това, че тази политическа глобализация ще доведе и до финансова глобализация. Така че това е сценарий, който тепърва ще се развива. Имаме едно окрупняване на финансите, едно окрупняване на банковия сектор. Тенденцията е както да няма индивидуални, самостоятелни правителства, така да няма индивидуални, самостоятелни банки. Така че няма какво да се лъжем – вървим към цифровизация включително в банковия сектор. Електронните валути ще бъдат въведени и въобще тази битка около еврото и тези въпроси около това ще бъде ли въведено еврото, или няма да бъде въведено, остават всъщност твърде локални, просто защото светът се готви за една обща валута, която ще е електронна валута. И това ще създаде изключително големи катаклизми на финансовия свят глобално. И именно затова всъщност аз казвам: материализирайте, материализирайте, материализирайте. Защото ние дребните не сме готови все още да работим за тази нова версия на пари, за която светът вече е подготвен. Така че даже на тези теми, които се размятаха около Нова година в пространството - да се върнем ли към хартиената бюлетина, която има отношение към хартиените пари, просто те са все едно да питаме ще се върнем ли да се отопляваме с въглища? Няма да се отопляваме с въглища, както и хартиените пари рано или късно просто ще бъдат изтеглени от пазара. Така че това са новите глобални тенденции. Определяйки политиката вече съответно на всичките държави, ние сме част от тази вече глобална политика. Просто ние не можем да излезем оттам.  

Много ви благодаря за наистина интересния разговор.