Българската сензация в най-голямото музикално шоу на Балканите "Звезде гранда" - Янко Янков - Яни излиза днес във финална битка за титлата.

Той може да бъде подкрепен чрез гласуване само в държавите Сърбия, Черна гора, Хърватия, Северна Македония или Босна и Херцеговина.

Родният талант в Сърбия вече е наричан Българския Шабан. Той се класира без проблем за последния 14-и кръг в шоуто, ставайки първият българин, достигнал последната фаза на състезанието.

В битка за трофея, Яни ще спори с други 19 кандидати. Причината да бъдат допуснати толкова много участници на финала е продуцентът Саша Попович, който промени регламента в четвъртфинала и полуфинала и вместо да видим около 10 певци, ще видим в битка за титлата два пъти повече.

Във финалните битки гласуват вече не журито, съставено от Светлана Ръжнатович (Цеца Величкович), Ана Бекута, Вики Милкович, Драган Стойкович Босанац, Александър Милич (група "Милиграм"), Джордже Давид (рок група "Генерация 5"), Мария Шерифович и менторът на Яни - народната сръбска певица Снежана Джуришич, а зрителите. 

Тази година и регламентът в шоуто е по-различен, защото в него се включиха едни от най-добрите участници от предходни сезони.

Преди 2 години Янков беше част от музикалния формат, но участието му беше прекратено поради заболяване от коронавирус преди трети кръг.

Битката за трофея ще бъде излъчвана "на живо" на сайта на Нова телевизия - nova.bg от 22:00 часа.

Как може да се гласува от чужбина за него обяви самият той в социалните мрежи. Вижте как да го подкрепите ТУК.

В прикаченото към статията видео може да видите участието на Яни на полуфинала. Подробностите за участието на Янков в полуфинала четете ТУК.