Никога не се изправяш толкова високо, както когато се наведеш да помогнеш на човек в нужда – една история от опустошената от земетресението Антакия още веднъж потвърждава силата на човешката съпричастност.

С помощта на багер, турски войник стигна до разрушен от силните трусове дом в Антакия с една единствена мисия – да откри мобилния телефон на 75-годишната Бусра, която не се е чувала със сина си от пет дни. 

В този момент тя чака в близкия импровизиран палатков лагер, след като е останала без дом след земетресенията. Бусра се е страхувала, че синът ѝ е мъртъв и е помолила турските войници за помощ, информира "Ройтерс“.

Войникът от специалните части Муратан Адил пристига в Антакия, за да помага при спасителните операции. Именно той успява да извърши тази малко по-различна спасителна операция.

Историята обаче не приключва дотук, оказва се, че батерията на телефона е паднала и Бусра няма как да се обади на сина си. В суматохата друг пострадал човек в палатковия лагер чува името на сина ѝ и я успокоява, че го познава и че знае, че той е жив и здрав.

Същият мъж набира сина ма Бусра от своя телефон. На кадрите се вижда как 75-годишната жена се разплаква, чувайки гласа на сина си за първи път след земетресението, отнело дома ѝ.