Ситуацията със "странните обекти" над Северна Америка се превърна в обект на шеги. Водещият на CBS Стивън Колбърт реши да бъде в крак с тенденцията и осмива американската армия, която с годишен бюджет от почти 800 милиарда долара се използва за унищожаване на "балони".

Китайски шпионски балон прелетя над Америка миналата седмица, преди най-накрая да бъде свален от изтребител. Нека ви напомня: харчим почти 800 милиарда долара годишно за отбрана и ги използваме, за да сваляме балони.

"Това, между другото, може лесно да се направи с кламер и сламка. За да бъда честен, трябва да призная, че това няма да сработи с балон, защото се твърди, че е той е бил с размерите на 2-3 училищни автобуса и е с диаметър 60 метра. А в останките му откриха антена, предназначена да определя точното местоположение на комуникационните устройства и способна да прихваща обаждания от тях. Какво? Не трябва да позволяваме на китайски топки да следят телефоните ни, Tik-Tok съществува за това! Така или иначе. Наивно си мислехме, че всичко е свършило...“, казва Колбърт.

"Този уикенд американските военни свалиха три неидентифицирани летящи обекта. Вероятно ще кажете, те казват, Стив, не мислиш ли, че може да са извънземни? И така, дами и господа: Не мисля, а твърдя! Защото – това е важно – според високопоставен генерал от военновъздушните сили на САЩ, военните не могат веднага да определят как точно тези три НЛО остават във въздуха и откъде идват. Нито един от двата варианта не може да бъде изключен, добави той. Разбира се, може да е всичко: извънземни, балони или балони под формата на извънземни!

Наистина, защо не?

Според експерти една от причините за унищожаването на тези балони е, че след историята с китайския шпионски балон американските и канадските военни станаха изключително бдителни и започнаха да следят всички обекти, които можеха да пропуснат преди това. Всичко това напомня за бащата на семейството, на когото за Коледа подариха уред за нощно виждане със сензор за движение и оттогава спами безкрайно в семейния чат. "Пак видях лисицата. Ето я в 02:37 и пак в 02:45. Трябва да кажа на съседите да преместят кофите за боклук. И не забравяйте, че през април майка ми има рожден ден." И куп емотикони сърца.

И така, нека да разгледаме уникалните извънземни обекти. В петък американски изтребител свали един над водите на Аляска на път към Северния полюс. О, Дядо Коледа, ще ни липсваш.

А в събота друг обект беше свален над Канада! Нещо се случи в Канада! В събота вечерта премиерът Джъстин Трюдо написа в Туитър следното: "Дадох заповед да бъде свален неидентифициран обект, който наруши канадското въздушно пространство. Американски F-22 успешно удари обекта."

Страхотно, нека си вземем бележка. Е,  Джъстин. Мога ли да те наричам Джъстин? Тъй като НЛО свали американски F-22, вие не сте заповядали нищо, а просто сте се обадили на съседа на Джо с молба за връщане на услугата. Малка, но важна разлика. Е, няма значение. Браво на вас!“, продължава иронията на Колбърт.