Разходките следобед през лятото са важни за поддържане на цялостното благосъстояние на тялото. Това пише The Health Site. 

Чрез тях в края на деня можете да бъдете активни, като избегнете обедната жега. Вечерните разходки могат да регулират температурата на тялото ни и да ни помогнат да релаксираме след напрегнат ден. Също така укрепват мускулите ви и подобряват сърдечно-съдовата система.

Този тип тренировка с ниска интензивност лесно се вписва в ежедневието ни и ни помага да контролираме теглото си, а също така може да повиши и имунитета ни. 

Ето още някои ползи от вечерните разходки:

- По-добър сън: Разходката вечер ви помага да спите най-добре през нощта, тъй като предизвиква освобождаване на серотонин в мозъка

- По-малко стрес: Разходката сред природата и поддържането на тялото ви активно помага да се чувствате по-малко стресирани и по-щастливи.

- Спомага сърдечната функция: Редовната разходка вечер може да поддържа сърцето ви силно и да намали всяка вероятност от сърдечно-съдови заболявания.

- Регулатор на теглото: Ходенето вечер помага за загуба на мазнини и поддържане на здравословно тегло.

- Време сред природата: Вечерните разходки ви позволяват да се насладите на природата и ви позволяват да сте по-свежи.

- Време с другите: Разходките с приятели или семейство ви позволяват да говорите и да прекарвате време заедно, а също така отваря врати за създаване на нови приятели.