Близо две години след като разкри, че е диагностицирана със Синдром на скованата личност, Селин Дион е готова да разкаже повече за борбата си с коварното заболяване в документалния филм I Am: Céline Dion. В началото на годината стана ясно, че певицата ще повдигне завесата за най-трудната си битка досега, към която можем да надникнем с първия трейлър на филма, който вече е факт.

Първите кадри на двеминутното видео ни връщат в ретроспекция към моменти от кариерата на Селин Дион. По-нататък обаче виждаме певицата в момента, в който признава, че е била диагностицирана с рядкото неврологично заболяване.

"Преди не бях готова да кажа нищо. Но сега съм", казва още тя.

В трейлъра клиповете от минали концерти на Селин Дион се редуват с такива, които показват колко по-различен е животът ѝ сега - работата в студиото и изпълненията на сцена са изместени от посещенията ѝ при медицински специалисти. Както е издавала и преди, най-трудното за нея в момента е невъзможността ѝ да пее пред феновете си.

"Не е трудно да направиш шоу, трудно е да отмениш шоу. Работя упорито всеки ден, но трябва да призная - трудно е. Липсва ми толкова много. Хората, те ми липсват. Ако не мога да тичам, ще ходя. Ако не мога да вървя, ще лазя. Но няма да спра", са част от емоционалните думи на Селин Дион в трейлъра.

Това, което я мотивира на фона на трудната борба с болестта, е целта ѝ да се завърне отново на сцената. Силният ѝ дух личи от признанието, че гледайки живота си, продължава да обича всяка част от него.

Откакто е диагностицирана със заболяването, Селин Дион все по-рядко посещава публични събития и до голяма степен стои далеч от светлината на прожекторите. Въпреки това през февруари излезе на сцената, на която бяха раздадени наградите Грами, за да връчи грамофончето на Тейлър Суифт.

"Благодаря на всички. Обичам ви. Когато казвам, че съм щастлива да бъда тук, наистина го казвам от сърце", каза Селин Дион на публиката, която я посрещна с овации.

Макар че поне в скоро време феновете на певицата няма да могат да видят и чуят нейно изпълнение на живо, няма да им се налага да чакат дълго до излизането на документалния ѝ филм. Премиерата на I Am: Céline Dion е на 25 юни в Prime Video, като дни преди това ще излезе и интервюто ѝ с американската водеща Хода Котб.

В откъс от интервюто тя разкрива, че битката с болестта едва не ѝ е коствала живота.

"В един момент е Селин Дион (сега тя е много по-добре), но в един момент почти умира. Беше толкова разтърсващо за мен и вълнуващо - не можех да повярвам какво са успели да уловят в този документален филм", споделя водещата.