United Group се присъедини към инициативата Глобален договор на ООН – най-голямата доброволна лидерска платформа, която подпомага развитието, въвеждането и споделянето на отговорни бизнес практики по цял свят.

С тази стъпка United Group се присъединява към хиляди други компании по света, ангажирани с предприемането на отговорни бизнес практики. Членовете на инициативата, възприемат десет универсални принципа в областта на човешките права, трудовите стандарти, околната среда и борбата с корупцията и се ангажират да ги прилагат в своите бизнес стратегии и във всекидневната си работа, както и да предприемат действия в подкрепа на Целите за устойчиво развитие на ООН.

Глобалният договор на ООН стартира през 2000 година и е най-голямата инициатива за корпоративна устойчивост в света, обединяваща над 15 000 компании и 3000 организации с идеална цел в над 160 държави и повече от 70 местни мрежи.

Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group, коментира:

"Времето е ценно и в United Group сме ангажирани да интегрираме отговорни практики във всички аспекти на нашия бизнес, както и да работим с всички заинтересовани страни с цел създаване на устойчиво бъдеще. Решението ни да станем част от Глобалния договор на ООН е ясно потвърждение на този ангажимент. Развълнувани сме, че ще работим с други компании и партньори в тази ключова инициатива и нямаме търпение да допринесем за положителна промяна в света“.

За United Group

Базираната в Нидерландия United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията работи в осем държави и има близо 15 милиона потребители и над 15 500 служители. Тя генерира годишни приходи за приблизително 2,5 милиарда евро. United Group разполага с най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отлично качество на продуктите и услугите, които тя осигурява на потребителите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

Рекламна публикация