Грижата за домашния любимец може да се дигитализира, улесни и да бъде на един клик разстояние. Това каза основателят на кампанията Pet Buddy Александър Серов в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Отглеждайки повече от 20 години домашни любимци, той е стигнал до идеята, че трябва да има по-лесен начин за предоставяне на по-добра грижа чрез диагностика и превенция на домашните любимци и в същото време да бъдат улеснени стопаните при повторяемите процеси.Така преди три години той стига до създаването на платформата.

"Тя включва медицински картон, в който може да се въвеждат данни, медикаменти за вътрешно и външно обезпаразитяване. Създали сме един уникален по рода си алгоритъм на технология и когато зададем килограми, възраст, порода на домашния любимец, алергии и здравословно състояние, платформата взима предвид всичко това и реално персонализира за всяко едно конкретно животно една кошница от месечни продукти, в която фигурират дозирани храни и медикаменти, необходими за един месец. Само с един клик всеки месец всичко това би могло да идва до вратата му“, обясни създателят на Pet Buddy. 

Това е изключително полезно за хората, на които за първи път се налага да се сблъскват с тези въпроси, отбеляза той.  

Александър Серов коментира, че храненето е едно от най-важните неща за домашните любимци, но превенцията и диагностиката не бива да остават на заден план.  

Той заяви, че има интерес за продукта и на чужди пазари предвид факта, че той е уникален. "Нашият пазар расте всяка година много. Поставили сме си много амбициозни цели, да пораснем и развием вертикали, в които да решим и други наболели проблеми, като незаконна търговия, купуване на болни животни. Нашата цел е наистина да направим промяна и разлика на по-глобално ниво в грижата, отглеждането и образоването“, каза още той.