Работата с деца е много специфична, много малко хора могат да ги разберат и да работят с тях. Много хора, които се занимават с обучение на деца, не са наясно как трябва да се прави това.Това каза основателят на ДФК "Тигрите“ Велико Златаров в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.  

Той разказа, че през неговата школа всекидневно минават около 100 деца от детски градини на възраст от 3 до 7 години и ученици. "Обучението във възрастовата група 3-7 години преминава под формата на над 200 подвижни игри, осъвременени във футболни варианти. Затова на децата им е много приятно и с нетърпение чакат часовете по футбол. Ние сме сред най-посещаваните спортни дейности“, обясни треньорът.  

Велико Златаров подчерта, че психологията и начинът, по който се представя обучението, са много важни за събуждането на интереса на децата към спорта. "Мога да се похваля, че децата, които обучаваме в детските градини, 99% след това продължават да се занимават със спорт“, допълни той.  

Сред неговите възпитаници е Валентин Антов, който в момента играе в Монца, Италия.  

Важна роля в този процес по думите му имат и родителите. "Има родители, които разчитат изцяло на педагозите и на треньорите и ни се доверяват, но има и много родители с болни амбиции, които определено пречат на развитието на децата. Те изискват повече от децата, месят се в работата на треньорите, но те не са наясно, че ако претоварим едно дете физически, има опасност детето да не се развива и расте по правилния начин. Времетраенето на една тренировка е максимум до 20 минути, защото след това то губи концентрация и ефектът от обучението спада“, обясни Велико Златаров.