Британският актьор Хю Грант призна, че искал да започне кариера в политиката. Но впоследствие е преосмислил това поради злоупотребите, на които са подложени политиците.

Пред Entertainment Weekly той разказа за ролята си в политическия сатиричен минисериал "The Regime" и сподели, че е обмислял кариера в политиката. "Минавало ми е през ума. Но това, което виждам е, че е почти невъзможно да се направи нещо. Просто е невъзможно", посочи Грант.

Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си Анна Елизабет Еберщайн - Сузане Еберщайн, която е бивш член на шведския парламент. Тя го е посъветвала да не влиза в политиката, защото "всичко е търговия" и "злоупотребите са невъобразими".

Хю Грант припомни участието си в кампания по време на изборите в Обединеното кралство през 2019 г. и заяви, че е бил подложен на "ужасяващи" нападения, припомня NOVA. "Никога не знам дали злоупотребите са истински, или идват от ботове. Те са брилянтни в това, което правят. И това беше абсолютно ужасяващо", казва Грант.

Заплахите "бяха наистина крайни и шокиращи". "Така, че виждам, че трябва да си или много смел или по-скоро луд, за да се занимаваш с политика в цифровата ера", допълни звездата.