В "Блок“ се опитваме на фона на пандемията да разкажем нещо за едно общество, което е блокирано или по някакъв начин само се блокира. Това каза режисьорът и сценарист Тодор Мацанов в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.  

Идеята за филма "Блок“ тръгва от група млади актьори преди няколко години, които искат да направят нискобюджетен експериментален филм за самите тях. По-късно се включва Франческо Фратини, който в последствие става сценарист и продуцент, а преди около две години и Тодор Мацанов. "Решихме да продължим тази идея, да допишем сценария и да направим нещо пълнометражно. "Блок“ е един пъзел от истории, които се случват в един ден от обяд до вечерта в един блок. Тези истории се преплитат и се събират накрая в едно нелегално парти в подземията на същия блок“, разказа Мацанов.  

Актрисата Катрин Василева разказа, че всеки персонаж във филма е главен и има своята звездна точка. "Моята героиня има допирни точки с всеки персонаж от филма. В крайна сметка тя разбира какво е важно за нея, какво е важно в живота“, каза тя.  

Филмът има премиера на 17 март в кино "Люмиер“ на Sofia Film Fest, на 22 март е с гала премиера, а от 31 март вече тръгва по кината в цялата страна.

Бистра Окереке