TikTok вече има личен АІ асистент. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето" на Радио "Фокус" с водещ Ива Дойчинова.

Adobe и TikTok в партньорство създават Creative Assistant, който е достъпен директно от Adobe Express. "Вътре има различни инструменти, които потребителите могат да използват, когато изработват своя клип. Могат да се намерят шаблони за видеоклипове. Тези, които искат да вкарат в своя клип музика – аудиозвучене, всякакъв тип стикери, също са улеснени. Приложението се ползва и като търсачка за хаштагове. Много стъпки са компресирани в една, за щастие на инфлуенсърите", обясни доц. Тодорова.

Създаването на Creative Assistant по думите ѝ е добър пример за това, че когато една компания няма собствен ресурс да направи нещо, може да го постигне в сътрудничество. "Adobe е по-скоро офис приложение, което се ползва за работа, и нямаше чак такава популярност в социалните мрежи. Това е една блестяща маркетингова стратегия да си направи реклама и наистина масовизирано да бъде използвана чрез TikTok", допълни футурологът.