Стадо диви слонове в Малайзия стъпка кола, движеща се по магистрала, след като шофьорът блъсна слонче, принадлежащо към групата, съобщиха местните власти. 

Колата, бяла Perodua Axia, е била управлявана от 48-годишен мъж, а в нея са били съпругата му и сина му на 23 години, според изявление, издадено от полицията в Герик на Малайския полуостров. 

Тричленното семейство шофирало по главна магистрала от остров Пенанг до североизточния крайбрежен щат Теренгану около 19:35 ч. местно време в неделя, когато се блъснало в слоницата. 

По това време валеше дъждец и беше мъгливо, добавиха от полицията на Герик, а колата "преминавала през отбивка вляво на магистралата, когато ударила малкото слонче". 

"Колата се блъсна в младия слон, който вървеше по пътя със стадото", каза Зулкифли Махмуд, главен инспектор в областната полиция. При удара слончето е паднало на земята, допълни той, цитиран от CNN. 

"Виждайки това, другите пет слона се втурнали към колата и започнали да я тъпчат", допълниха от полицията. 

След това стадото напуснало района, след като бебето на стадото "се върна", каза Махмуд.

Полицията в Герик не уточнява дали тримата членове на семейството са били в колата по време на инцидента, но в изявлението на полицията не се съобщава за смъртни случаи или сериозни наранявания. 

Предоставените снимки показват значителни щети по предната и страничните части на бялото превозно средство, като страничните му врати са счупени. Всички прозорци също са били счупени. 

Властите не предоставиха повече информация за състоянието на слончето.