Гюлсим Али, която вече е сред най-големите звезди на турските сериали, бе на гости в предаването "Преди обед" по bTV.

"Малко съм напрегната, понеже за пръв път от доста време съм на интервю на български", смее се Гюлсим. "Но го правя постоянно на турски."

Актрисата разкри, че е у нас само за ден и половина, а причината за визитата е награда, която Гюлсим получава - за Най-добра и успешна българка зад граница. За жалост русенката няма да има време да се прибере до родния си град.

Началото си в модната индустрия тя намира съвсем случайно. Като малка Гюлсим е имала неправилна стойка, което накарало родителите й да я запишат на курсове за по-добра и изправена походка. Именно оттам я канят да направи първите си стъпки в модната индустрия. "Нямах идея да бъда модел, но ме поканиха и аз не отказах, общо взето", коментира тя.

През 2009 14-годишната красавица грабва титлата "Супер модел на България", покорява модната сцена, след което и турския кино-свят.

Още като тийнейджър Гюлсим открива любовта си към турските сериали. "Много ми беше харесало да ги гледам от екрана актрисите, актьорите, и си казах: "Един ден и аз искам да бъда на този екран". Започнах и направих всичко по силите си, за да успея", разказва русенката.

"Доста сложно ми беше да стигна дотук, но съм много благодарна", споделя за началото си в киноиндустрията тя. Отивайки в Истанбул, младата Гюлсим не говори никакъв турски. "Наскоро си четох съобщения, които бях пращала на хора от индустрията. Ами, аз не мога да разчета какво съм писала!", смее се тя.