"Както във всички други пиеси на Яна Борисова, така и в "С гръб към залеза" голямата тема е любовта, която е разказана много откровено и насочва душата и ума към неща, които уж знаем, но ги чуваме така формулирани за първи път. Юлиан Вергов замести контузения Стефан Вълдобрев и си научи текста за пет дни". Това каза актьорът Петър Антонов, който участва в представлението, в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".  

Автор на пиесата е Яна Борисова, а режисьор – Димитър Коцев – Шошо. Музиката на представлението е на маестро Милен Кукошаров, а сценографията е на Елис Вели.

"Яна пише по един изумителен начин, има уникален стил на писане. "С гръб към залеза" е спектакъл, който разказва две различни любовни истории през погледа на всеки един от участниците. Съдбата на всеки един от героите е уникална, странна, смешна и покъртителна. Това са двама мъже и две жени, които разговарят за любовта, за разминаванията, за разделите, за красотата", разказа Антонов.  

В спектакъла участват и Александра Сърчаджиева, Ива Тодорова, Юлиан Вергов. Петър Антонов разказа как Юлиан Вергов е трябвало в изключително кратък срок да замести Стефан Вълдобрев, който получава контузия и не може да вземе участие в представлението.

"Аз за първи път се сблъсквам с толкова изключителен, чист и прецизен професионализъм, който демонстрира Юлиан. Изключително сме му благодарни за това, което той направи. За мен е почти невъзможно, но наистина смятам, че ако един артист е отдаден до такава степен, до каквато е той в професията си, не би трябвало да има никакви спирачки. Направи го по изключителен начин. Той си научи текста за пет дни, не просто текст, а текст, написан по един изумителен, много характерен начин и удивително различен от всичко, което може да прочетеш в една книга или пиеса, доста труден за интерпретация", разказа актьорът.  

Интересът към представлението е огромен, допълни Антонов.