Ники Минаж се извини на феновете си за отложения концерт в Манчестър след ареста й в Холандия, пишат от BBC .

41-годишната рапърка трябваше да пее в арена Co-op Live в събота, но отмени концерта в последния момент, след като я задържаха за подозрения за трафик на наркотици.

Тя беше глобена с 350 евро (300 паунда; 380 долага) от холандската полиция, след което й беше позволено да продължи с турнето си.

В социалните мрежи тя обяви, че ще пее в Манчестър следващия понеделник и се извини с думите: "Извинявам се за цялото неудобство, което причиних. Наистина се надявам, че ще можете да дойдете на концерта на 3 юни. Ще бъде наистина специално.“ И добави, че Ticketmaster ще се свърже с феновете, които са били на отмененото шоу в събота.

Ники Минаж също каза, че е прекарала пет-шест часа в ареста, преди да й бъде разрешено да отиде до летище Схипхол в Амстердам.

Холандската полиция съобщи на местните журналисти, че Минаж е носила между 30 и 100 грама канабис, но тя твърди, че те са принадлежали на охранителя й.

Нелегално е да притежавате, продавате или произвеждате наркотици в Холандия. Но страната провежда политика на толерантност към продажбата или притежанието на малки количества от някои наркотици.

"Ще се свържа с адвокатите ми" написа в Х изпълнителката. 

Около 20 000 фена чакаха концерта на Ники Минаж в събота, докато Live Nation не обяви отмяната му в 21:40.

В неделя вечерта предизвикателна Минаж стартира световното си турне Pink Friday 2 в Бирмингам. "Благодаря ви от дъното на сърцето ми, че сте тук", каза тя на феновете си в британската Гентинг Арена