Музикалната звезда Ники Минаж е арестувана на летище в Нидерландия часове преди да изнесе концерт на Co-op Live в Манчестър, Велокобритания.

41-годишната американска рапърка е била задържана на летище "Схипхол" в Амстердам по подозрение в притежание на леки наркотици.

В поредица от публикации в социалните мрежи X и Instagram тя твърди, че полицията заявява, че е открила наркотици в багажа ѝ след митническа проверка.

Минаж написа "казаха, че са намерили трева". Тя също така твърди, че са "взели багажа ѝ без съгласие" и "се опитват да я задържат".

Съобщенията включват и едно, в което тя пише: "Това е Амстердам btw, където тревата е законна".

По-късно Минаж написа: "Полетът е от 45 минути до час. Така че те вероятно се опитват да се забавят около 4 часа".

Не е ясно дали шоуто на Минаж в Co-op Live в Манчестър е било засегнато.

Малко след 17:15 ч. в профила на заведението в X се появи съобщение: "Моля, обърнете внимание, че вратите за общия вход и премиум входа за шоуто на Ники Минаж тази вечер ще бъдат отворени в 19:00 ч"

В рамките на световното си турне Pink Friday World Tour Минаж трябва да изнесе концерт в Бирмингам в неделя (26 май), последван от концерт в лондонската O2 арена във вторник.

След това в сряда тя трябва да изнесе концерт в Глазгоу, последван от концерт в четвъртък, отново в Co-op Live в Манчестър.