Мисията на "Списание 8“ вече 15 години е да буди. Медията организира събитието Тайната "България“, което ще се проведе на 18 март в Софийската опера от 9.00 до 16.30 часа. Това каза Ганета Сагова – главен редактор и издател на списанието, в предаването "Човекът на фокус“ на "Фокус".  

Събитието се провежда за осма поредна година и представя забравени кътчета от българската духовност през различни етапи от историята ни, загадките и мистериите на България. 

Сред лекторите са проф. Евгений Сачев, който ще представи 12-те тайни на Преславското съкровище, включващи български царски одежди, знаци и символи. Доц. Веселина Вачкова ще разкаже пък за Боян Мага. Мухарем Алиосман ще разкаже за алианите в България и "Планината на Танръ“.  

Сагова обяви, че "Списание 8“ стартира инициатива "Избирам родния си език“. "Направили сме лога, които предоставяме на всеки, който желае, безплатно. Ще обиколим различни медии, в които да обясним защо, как и бихме се радвали те да използват хубав български език“, обясни тя.

Живко КРЪСТЕВ