Камен Донев насажда напрежение, което дестабилизира работата на институцията. Това се казва в позиция на Народен театър "Иван Вазов“във връзка с новината, че Камен Донев напуска представлението "Животът е прекрасен".

Публикуваме позицията без редакторска намеса: 

Намираме за манипулативно и непрофесионално поведението на актьора Камен Донев, който за пореден път използва сцената на театъра, за да насажда напрежение, което дестабилизира работата на институцията и уронва престижа на Първата сцена на България като създава "новини“, захранващи скандал, целящ да анулира смисъла и качеството на художествените процеси.

За участие в спектаклите от репертоара на НТ "Иван Вазов“ с актьорите, които не са на трудов договор с театъра, се сключват договори, с които се уреждат взаимоотношенията на страните, включително и възнаграждението на актьорите.

При възстановяването на спектакъла "Животът е прекрасен“ такъв договор е сключен и с Камен Донев, който не е щатен актьор на театъра, като във връзка с поставени от негова страна условия, възнаграждението му за изпълнението на ролята на Семьон Подсекалников е увеличено трикратно спрямо предходния договор на актьора с театъра за същата роля.

Договорът е сключен на 20.12.2022 г. и е в сила до изиграването на десет представления. До момента в изпълнение на този договор са реализирани девет постановки с негово участие, а последният му ангажимент е програмиран за 28 септември.

В тази връзка екипът на Народния театър намира за спекулативни изказванията, направени от актьора за напускане на спектакъла, междувременно изразявайки желание за поредно предоговаряне на финансовите условия на изтичащия вече договор.