Тайландски параолимпийски спортист, някога и войник, застреля булката си и още трима гости на сватбата, след което се самоуби. Трагедията е станала на партито след официалната церемония, съобщава BBC. 

29-годишният Чатуронг Суксук и 44-годишната Канчана Пачунтхуек се оженили в събота в североизточен Тайланд. 

Според свидетели той внезапно напуснал купона и се върнал с пистолет, застрелвайки жена си, 62-годишната й майка и 38-годишната й сестра. Куршуми улучили други двама сватбари, които са били откарани в болница. Един от тях е починал. 

Полицията каза на Би Би Си, че Чатуронг "е бил в нетрезво състояние", но мотивът за убийствата и последвалото самоубийството му не е ясен. Той законно е закупил пистолета и боеприпасите миналата година, добавиха от полицията. 

Свидетели казаха на тайландското издание gutzy.asia, че булката и младоженецът са се скарали по време на партито. Казват също, че Чатуронг имал комплекси относно възрастовата разлика между него и Канчана. Но органите на реда уточняват, че това все още са спекулации, добавяйки, че са събрали доказателства и очакват да затворят случая "скоро". 

Чатуронг и Канчана са били заедно от 3 години, според тайландските медии. Той спечели сребърен медал в плуването на Азиатските параолимпийски игри в Индонезия миналата година. Беше и в списъка със спортисти на Световното първенство по Abilitysport в Тайланд следващия месец. 

Чатуронг загуби десния си крак, докато беше в армията, пише изданието. Това е последният въоръжен инцидент в Тайланд. Миналия месец 3 души бяха убити при нападение с оръжие в луксозен мол в Банкок. Миналия октомври бивш полицай уби 37 деца при нападение с пистолет и нож в детска градина в североизточен Тайланд.