Подготвили сме много изненади за откриването на Мотосезон 2023 г. Това каза Мартин Райчев, представител на Sofia Riders, в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Мотошествието в утрешния ден тръгва от паркинга на "Арена Армеец“ в 11.00 часа. "Sofia Riders пък се събираме на ВИП паркинга на "Ринг мол“ в 8.30 часа, откъдето ще направим шествие до "Арена Армеец“, където ще се слеем с клубните мотористи. Ще направим водосвет за здраве и ще потеглим към Резиденция "Бояна“, където ни очакват много изненади. Входът ще е абсолютно свободен и всеки ще може да се включи“, каза Райчев. 

От 12.00 до 16.00 часа ще се провеждат моторни състезания на Околовръстното шосе. В този период ще бъде затворена отсечката от резиденцията до отбивката за "Бояна“. "Други улици няма да затваряме през целия ден. Ще ни бъде осигурен коридор от Столична община, СДВР и КАТ, за което сме изключително благодарни“, каза Райчев. 

Мотото на събитието тази година е "Пази мотористите! И тях някой ги чака вкъщи!“.  

Той цитира данни, според които мотористите, станали жертви при ПТП в столицата за 2021 г., са 9, докато през 2022 г. е загинал само един. "Гордеем се с това и смятам, че нещата вървят в положителна посока. Надяваме се тази година да няма жертви на пътя“, допълни Райчев.