"Обичам да ми се случват различни неща. Мразя рутината. Наистина ме убива, става ми скучно. Радвам се, че имах тази възможност, което е плюс, защото понякога искаш да правиш неща, но нямаш този шанс.", сподели пред репортер на Plovdiv24.bg певицата Керана, която прави своя дебют във филмовата индустрия.

Тя ще бъде част от филма "Ретроспект" на режисьора Стивън Люис Симпсън, който е сниман в Пловдив. Премиера на лентата ще бъде на 3 май. 

Керана сподели, как се е подготвила за ролята и каква е разликата между театралната и оперна сцена и процеса по заснемане на пълнометражен филм.

"Със Стивън се познаваме още преди да се занимавам с това, което правя професионално и да се издържам от него. Той отдавна казваше, че би направил нещо заедно с мен и го случи. Обади ми се с готов сценария и ме извика на прослушане. Беше сигурен, но аз не бях. Нямаше как да откажа.", каза още тя.

По думите й образът на героинята й Деси се е изграждал през цялото време на снимките. Тя е изпитала трудности и целия процес на заснемане.

"Специфичното е, че трябва да опазиш идеята на този герой. Играех една сцена сега и след това играеш нещо след 2 месеца. Трябва да е хомогенно, но пък ти се чувстваш и изглеждаш различно."

Керана е изключително щастлива от работата си със Симеон Алексиев, който е другия главен герой във филма.

"Той ме накара да се чувствам уютно и не ме е карал да сe чувствам не място и недостатъчна. Напротив, караше ме да се чувствам изключително удобно."

Тя не можа да определи дали си "краде" от образите, които изиграва,или по-скоро им дава дава от нейната душа.

Пред репортер на Plovdiv24.bg тя разкри, че организацията не й най-силната част.

Любимката на публиката сподели кое е любимото й място в Пловдив и заговори, че в края на лятото се очаква втория албум на групата.

"В Пловдив има магия. Имаме специална връзка с нощен Пловдив, а не с нощния му живот. Имам чувството, че сме си само двамата. Това е мястото, което най-много съм прекарала по улиците вечер."

В края на разговора Керана се пошегува, че би станала част от екипа на Plovdiv24.bg.

Цялото интервю с нея можете да гледате във видеото.