С "Думи без лъжи" Б.Т.Р. поставя седмото парче в своя "Пъзел" на бандата. За групата предстои и турне в Европа, което започва на 30 май във Виена.

"Думи без лъжи" е в албума "Пъзел", доста експресивно рок парче. Изчистен рок със здрава следа. Това е римейк на една песен, която е още в албума "Б.Т.Р. 97". Беше под заглавие "Последен звънец". От години ни се искаше да направим нов текст, за да е по-съвременен. "Последен звънец" е на ученическа тема. Сега е със сериозно послание. Много добре се приема песента, защото е доста експресивна. Опитахме се да оставим ядрото на истинската рок идея", коментира Атанас Пенев от Б.Т.Р. в ефира на Bulgaria ON AIR.

На въпрос какво да очакваме от предстоящото турне Илиян Диков отговори, че хората ще видят групата на 30 години, устояла във времето.

"Стартираме на 12 април. Един от първите концерти ще бъде в Plovdiv Event Center. След това се пренасяме в Европа. На 30 май ще бъдем във Виена. Ще завършим турнето на 16 юни в Карлсруе. След това отново се завръщаме в България, за да продължим концертите. В Стара Загора на 27 юни ще започнем ударно българската фаза на това турне. Ще има концерти в Бургас, Варна, Пловдив, Ямбол, Сливен. Големият финал е на 20 ноември в "Зала 1" на НДК", сподели Диков.

Наско пък призна, че причината групата да се задържи толкова години е любовта към музиката. Предстои и първият им концертен албум, който по думите на Диков е комбинация от рок и класически инструменти.