Едно от най-любимите телевизионни лица у нас празнува днес рожден ден, научи Sofia24.bg. Петър Бъчваров, по известен като Ути Бъчваров, e роден на 1 март 1970 г. в София. Майка му - Галя Бъчварова, е директор на Телевизионния театър на Българската телевизия от момента на неговото създаване през 1960 г. до 1990 г. Неговият прадядо Стоян Бъчваров е един от най-големите български актьори. Театърът във Варна носи неговото име.

През 1990 г. Ути Бъчваров е приет във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов“, където завършва театрална критика и кинорежисура. Докато е студент, той написва 150 статии за кино и театър, отпечатани в най-елитните български специализирани печатни издания, както и в масовите вестници, снима филми, участва в телевизионни предавания.

В продължение на 6 години е водещ на предаване за лов и риболов по Българско национално радио. Ловът е негова голяма страст и повод да обикаля света надлъж и шир. През 1996 г. започва първото по рода си кулинарно предаване в телевизионния ефир на България, наречено "Вкусно“, като години по-късно го преименува на "Бързо, лесно, вкусно“.

1-ви март е изключително специален ден за мен! Един от най-хубавите празници и денят, в който съм се родил през този така своенравен женски месец. Истински щастлив съм да бъда заобиколен от толкова прекрасни хора, това е най-голямото богатство. Това написа Ути Бъчваров в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

"Благодаря от сърце на всички ви за пожеланията! Бъдете здрави, усмихнати, силни и нека радостта и хармония винаги присъстват в домовете и сърцата ви.  Призовавам ни, поне днес, да загърбим черните дрехи и "увиснали" носове, за да предизвикаме една бяла, червена и благодатна година.

Честита Баба Марта!", добави още той.