"Василев спечели поста "директор" на Народния театър чрез Александър Морфов, който беше основният стълб в концепцията му. Тук съм, защото временно Салиери победи Моцарт, но се надяваме да върнем справедливостта - да изгоним Салиери и да възстановим репутацията на Моцарт. Когато има един конфликт, главата трябва да вземе решение. В случая директорът трябваше отдавна да го е потушил, да се е разбрал със страните по човешки", това каза за "Фокус"  Къци Вапцаров- актьор, режисьор и продуцент,  по време на протеста в защита на режисьора Александър Морфов, уволнен дисциплинарно от директора на Народния театър Васил Василев.

"Нека не забравяме, че този директор дойде с концепцията, че ще върне Сашо Морфов в театъра, ще върне неговите постановки, ще му даде шанс да работи. Това беше основният стълб в неговата концепция, за да спечели директорския пост", каза  Вапцаров и добави:

"От тук нататък той (б.р.: Василев) трябва да си отиде, защото реално концепцията му вече не струва".

"Очакваме този директор да си отиде. Сашо вече беше изгонен от Народния театър и го нямаше 5-6 години. Той успешно поставяше по света и е доказан режисьор. Той работа ще си намери винаги, а този човечец (б.р.: Васил Василев) след три години вече никой няма да го помни.