"Отбивки“ е общност от хора, съмишленици, които обичат да си прекарват хубаво в България, а не в чужбина, далече от ол инклузив културата и все повече хора обичат да откриват малко известни красиви места у нас. Това каза авторът на "101 отбивки за влюбени“ Иван Михалев в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус"

По думите му поредицата "Отбивки" е сред най-продаваните пътеводители в България, а първите две книги са сред топ 100 на най-продаваните за последното десетилетие според класация на най-голямата верига книжарници.

"В момента има свръхинформация, социалните мрежи преливат от снимки, видеа и сторита за красиви места. Сега сме в другата крайност – хората пак не знаят къде да отидат, не защото не знаят за местата, а защото се чудят кое от всички места, които са видели, си заслужава. Това е добавената стойност на тези пътеводители, защото те филтрират информацията от шума и ти казват: това си струва да го видиш в компанията на любим човек", обясни Иван Михалев.  

Той разказа и за някои от любимите му романтични дестинации. На юг от Силистар, например, има много диви плажове, свързани чрез една пътека, която той нарича "Българската Via dell'Amore“: "Има голяма плантация от диви кактуси точно на брега на морето, буквално над плажа "Липите“, които цъфтят в началото на лятото и са уникална атракция, за която малко хора знаят. Малко преди Силистар тази пътека минава през едни уникални базалтови скали, които са резултат от вулканична дейност", разказа той. 

Михалев посочи и нос Чиракман до Каварна също като малко известен: "Това е едно от местата, на които имаш почти 360-градусов взор над морето, просто безкраен хоризонт и вода в почти всички посоки. Точно на носа има една малка пещера, за която много малко хора знаят. Неслучайно там е било и древното селище Бизоне", допълни пътешественикът.  

Авторът разказа и за местността Кобилини стени над пролома "Вратцата“ във Врачанския Балкан: "Представете си високопланинско плато, което е покрито с тучни ливади, по които пасат диви коне, цветя и билки и от всички страни има бездни, които могат да ти спрат дъха", сподели той.