Една приказка за една много древна земя. Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история. Това е Кападокия.

Областта в Мала Азия може да се похвали с уникално историческо и културно наследство.

В нейното богатство се включват невероятни скални образувания, формирали се преди 13 милиона години, както и изумителни манастири и църкви, изградени в скалите.

Можете да разгледате един от най-интересните райони на Турция с автобусна екскурзия до Анодола.

Пътешествието, предлагано от "Караджъ турс", включва панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк и музея на анадолските цивилизации, екскурзия до музея под открито небе "Гъореме" и крепостта Юч Хисар.

В Кападокия ще видите подземния град Дерин Кую, долината Зелве, Долината на гълъбите, Долината на камилата, Долината на отшелниците.

Ще имате възможност да дегустирате вина във винарска изба, да разгледате грънчарско ателие за минерални сувенири, както и фабрика за кожени изделия с възможност за пазаруваме с големи отстъпки.

Очаква ви и пешеходна разходка из града из град Коня, посещение на "Центъра на света" в град Акшехир, посещение на гроба на Настрадин Ходжа.

В Истанбул ще видите българската желязна църква "Свети Стефан" в Истанбул, историческия Хиподрум, Колоната на Константин Велики, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II, както и Синята джамия.

Автобусното ни предложение до Кападокия с "Караджъ турс", можете да разгледате - https://karacitours.bg/offer/ekskurzija-do-kapadokija-vylshebnijat-svjat-na-anadola-avtobusna-programa-s-dneven-prehod

Ако нямате търпението да пътувате с автобус до Кападкия, компанията има предложения точно за Вас: https://karacitours.bg/offers/turkey/capadocia?transports_type=samolet