Диригентът Йордан Камджалов избухна с яростен пост, писан в малките часове на нощта. Поводът за гнева му бе критиката, която се изсипа след обявяването на най-новия му проект с участието на Софи Маринова.

След като възмутени потребители коментираха под оригиналната версия на поста, в която музикантът изсипва доста тежки думи, непристойни за публичния му статут, той редактира написаното. Първоначалната версия обаче все още може да бъде прочетена. 

Ето какво гласи редактираната версия на поста му във Facebook:

"До всички “колеги", които нямат друг шанс освен да мислят, пишат и говорят глупости!

От самото начало ни беше ясно, че:

- новата гениална концепция с участието на Софи Маринова не е за Вас

- това турне не е за музикални догматици

- този проект не е за мразещи, той е за свободни хора

- бяхме готови за коментари и реакции - очаквахме ги, даже закъсняхте

- даваме Ви уникален шанс месеци и години след събитията да си намирате все още поводи да приказвате още глупости по адрес на нещо, което Ви е непонятно

- топ колеги от страната, Европа и Америка, с които споделях през месеците на подготовка, разбраха всичко. И се възхитиха. Те също знаеха и ме предупредиха, че Вие нямате шанс да разберете това никога.

- “залата на Камджалов винаги е пълна без значение дали изпълнява Моцарт, Брамс, Ненов, Малер, Брукнер" - и пак ще бъде ….. и това го знаете всички Вие, и се чудите защо ……. Отговорът е ясен за всички (но от “малките сърца" е труден за преглъщане) - защото сме МЕГА ДОБРИ И МЕГА ИСТИНСКИ

- аз - Yordan Kamdzhalov - поемам тоталния “имиджов риск". Това обаче не ме интересува. Аз не творя за хейтърите.

Създадохме гениален повод, който да пропука още повече яловото лицемерие.

Да. Заради МЕГА музикалната циганка Софи скачам в яростна битка с всеки, ВСЕКИ - в името на музиката, на свободата и мистерията.

Не ме интересува. Ние отиваме да правим ОТНОВО история. А Вие бедни “колеги" отивайте там, където Ви заведе злобата Ви.

Благодаря обаче на ВСИЧКИ широко скроени прекрасни хора и обични колеги, които разбират ВСИЧКО, и които нямат никакво съмнение, че всички ние - близо 150 човека от 7 държави - сме запретнали ръкави за следващото си музикално ЧУДО.

Моля, разпространете. Нека всички бедни души, които от години се чудят къде и как да се излагат, като говорят против другите, да знаят точно какво мисля за тях.

Прекрасни свободни хора, заповядайте, залата ще е препълнена, скоро няма да има места.

(А всички други, мразещите, слепеещите, псевдо разбирачите - не идвайте, не Ви искаме, стойте си пред екраните.

Историята се прави без Вас.)

30.05. - София

21.06. - Пловдив

30.06. - Варна

Бих правил МИСТЕРИЯ И СВОБОДА с всеки етнос, с всеки Човек, с всеки който е готов за това", завърши гневния си пост Камджалов.