На 22 април предстои да излезе от печат любопитен издателски проект. Вдъхновени от вечната и провокативна тема за възкресението, дванайсет автора на жанрова проза ще предложат на читателската аудитория сборник с непубликувани до момента разкази в най-различни жанрове, сред които фантастика, мистерия, фентъзи, хорър и криминале. Съдържанието ще е не само фабулно, но и стилистично разнообразно, обещават от издателството. 

Алчни корпорации, които предлагат скъпи услуги за удължаване на живота, злокобни и опасни вещерски ритуали, чрез които се свързваме с отвъдното, неочаквано наследство, което ще промени живота ни завинаги – това са само част от сюжетите, скрити между страниците на антологията "Възкресения". Неин съставител е писателят и кинокритик Благой Д. Иванов, който е също и водещ на предаването "Сториборд" по радио "Фокус". Към него се присъединяват още единайсет майстори на перото: Мария Пеева, Александър Ненов, Васил Попов, Елена Павлова, Емил Минчев, Цветина Цолова, Милен Хальов, Андрей Велков, Марин Трошанов, Богдан Русев и Димитър Цолов.

По-рано днес в социалните мрежи Иванов сподели: "Очаквайте неочакваното! Литературата ни има нужда от подобни начинания, защото успехът е колективен труд с благородна крайна цел – четенето". Реакциите спрямо проекта на този етап са изключително положителни и дори възторжени. "Възкресения" се очертава като ярък и въздействащ калейдоскоп, чрез който аудиторията ще може да опознае многото лица на съвременната българска жанрова проза. Очаква се премиерата на книгата да бъде на 25 април, но подробности за събитието ще бъдат разкрити в идните дни.