Иванка Тръмп почти не говори публично за съдебните битки на баща си, нито го споменава в социалните мрежи през последните месеци. Но това се промени в четвъртък, след като Доналд Тръмп бе осъден по всичките 34 обвинения в процеса му в Ню Йорк за финансови измами, пишат от Yahoo News.

Тя публикува снимка от детството си с баща си, заедно с думите "Обичам те, татко" и емоджи със сърце, в историята си в Instagram.

Двама от синовете на Тръмп, Доналд-младши и Ерик, се явиха с него в съда и се изказаха пред медиите, за да потвърдят твърденията на бившия президент за "манипулирано" съдебно производство.

Но Иванка Тръмп - която е била съветник на баща си в Белия дом - до голяма степен избягва публичните коментари относно правните дела на баща си. Много от нейните публикации в социалните мрежи през последните години са семейни ваканционни снимки, селфита и празнични съобщения.

През 2022 г. тя каза, че не планира връщане към кампаниятата или политиката, но преди месец се появиха твърдения, че може и да помогне на баща си в бъдеще.