Йошима Охаши е бетонен пътен мост, който свързва град Мацуе в префектура Шимане с град Сакаиминато в префектура Тотори от 2004 г. насам. Името на конструкцията на японски означава "голям мост" и потвърждава името си от факта, че това наистина е най-големият бетонен мост в Япония и третият по големина в света.

Под моста минават големи кораби: височината на моста е 45 метра, дължината е 1,7 km, а ширината е 11,3 метра. Наклонът му към град Мацуе в префектура Шимане е 3,5 градуса, а наклонът му към град Сакаиминато в префектура Тотори е 2,9 градуса.

Мостът Йошима се нарича още "Бетабумизака“, което основно означава "натиснете педала до пода“ – това име се дължи на факта, че не можете да карате нагоре по стръмното изкачване на моста, ако не натиснете педала на газта до пода.

Всъщност, ако се качите на моста, ще разберете, че това е доста обикновен мост - мостът е изненадващ само ако го погледнете отдалеч. Ако погледнете от мястото на шофьора или пътника, може да не видите нищо забележително - бетонна писта на кокили, минаваща над езерото Накауми от град Мацуе до град Сакаиминато. Такова спускане-изкачване може да бъде преодоляно от всяка кола.

Мостът стана обект на обществено внимание, след като Daihatsu Motor Co. използва минивана Tanto в реклама.

Рекламата показва моста по такъв начин, че входът към него изглежда невероятно стръмен. Компресирането на перспективата от телеобектива кара зрителя да вярва, че мостът е изключително стръмен. Daihatsu Motor иска да повярвате, че мостът е плашещо стръмен, за да демонстрира силата на вашия автомобил. Според някои сайтове пътуването по моста е като влакче в увеселителен парк, което е медийно преувеличение.

Ако искате да направите снимка на моста, за да видите известния "възход в небето", тогава се препоръчва да направите снимка от страната на Мацуе. Гара JR Sakaiminato е на 10 минути с кола от моста. Автострадата Yonago е на 45 минути път с кола до моста: стигате до Yonago Interchange - оттам до моста.