Писателят Георги Господинов, чийто роман "Времеубежище" спечели престижната литературна награда "Букър“, ще има тази вечер първа среща с читатели. В 18 часа Господинов ще раздава автографи на щанда на издателя си в рамките на Панаира на книгата, който се провежда тази седмица пред НДК.

В средата на миналата седмица, след като спечели отличието, романът се изкупи за часове от книжарниците и днес се очаква да излезе от печат ново издание, каза пред БНР Георги Господинов.

"Книгата вече има сигурно 7-8 допечатки, тя непрекъснато се издава и свършва. И се радвам изобщо тук на истинска любов на читателите, и за всички книги не мога да се оплача. Но когато се случи такова събитие, то е от извънреден порядък. То е малко чудо, и книгата свърши в момента и във Великобритания, няма я в Амазон и в момента правят всички усилия тук до ден-два отново да има книга на английски. Книгата, ще я има, денонощно се работи и в сряда вечерта ще давам автографи в 6 часа пред НДК на Панаира на книгата, така че ще имаме на какво да даваме автографи."

Георги Господинов ще бъде на шанда на "Жанет-45".