Американският музикант Фарел Уилямс ще наследи Върджил Абло като креативен директор за мъже на извесния бранд Louis Vuitton, според изявление, публикувано от френската модна къща, предава CNN.

Докато Уилямс е 13-кратен носител на Грами и е по-известен с музикалната си кариера, 49-годишният изпълнител има и солидни модни качества. 

Назначаването му влиза в сила незабавно и първата му колекция ще дебютира през юни по време на Седмицата на мъжката мода в Париж.

"Радвам се да приветствам Фарел обратно у дома, след нашето сътрудничество през 2004 и 2008 г. за Louis Vuitton, като нашия нов креативен директор за мъже“, каза Пиетро Бекари, председател и главен изпълнителен директор на бранда в изявление. "Неговата творческа визия отвъд модата несъмнено ще отведе Louis Vuitton към нова и много вълнуваща глава.“

Новината идва малко повече от година след смъртта на Абло през ноември 2021 г., на 41 години, след частна битка с рака. Неочакваната смърт на дизайнера предизвика шок в индустрията и извън нея.