Една от най-талантливите и успешни актриси в Холивуд празнува днес рожден ден, научи Sofia24.bg. Холи Хънтър е американска актриса и продуцент, носител на академична награда "Оскар“ за "най-добра актриса“ ("Пианото“ 1993) и номинирана още 3 пъти за наградата "Оскар“. Хънтър е родена на 20 март 1958 година в Кониърс, Джорджия, САЩ. Печели "Златен глобус" за най-добра актриса в драма пак за ролята си в "Пианото“. За участието си в този филм печели и наградата БАФТА за най-добра женска роля.

Тя участва и във филмите "Фирмата", "Новинарски блок“, "Винаги“,  "О, братко, къде си?“, "Тринайсет“, "Феноменалните“ "Бяла пустош“, "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“. Играе ролята на Одри в сериала "Тук и сега“ (2018), където си партнира с Тим Робинс и в сериала "Господин кмете“, създаден от Тина Фей и Робърт Карлок.

Най-изявената телевизионна поредица на Холи Хънтър е драматичният сериал "Спасяването на Грейс" (тв сериал), за който печели наградата "Грейс Алън" и е номинирана за седем други награди.

През 1995 година се омъжва за Януш Камински, а през 2001 се развеждат. 

От 2001 година живее с Гордън Макдоналд. Актрисата има две деца.