Британският актьор и лауреат на две награди "Оскар" Майкъл Кейн обяви, че се пенсионира на 90-годишна възраст, съобщиха световните агенции.

"Все казвам, че ще се пенсионирам. Ето, сега се пенсионирам", каза Кейн пред радио BBC в интервю, излъчено днес. "Прецених, че снимах главна роля във филм и получих изключителни отзиви...Какво друго бих могъл да направя, което да е повече от това?".

Кейн е във водеща роля в "The Great Escaper" заедно с Гленда Джаксън, която почина през юни тази година, скоро след като приключи снимките за продукцията. Филмът е по действителни събития и описва историята на ветерана от Втората световна война Бърни Джордан, който бяга от дом за възрастни хора, за да участва в честванията на годишнина от десанта в Нормандия във Франция.

"Единствените роли, които мога да изпълнявам вече, са на 90-годишни мъже. Или на 85-годишни", пошегува се Кейн. Той добави, че това няма да бъдат водещи роли, които се поверяват на красиви млади момчета и момичета и затова решил, че може и да се откаже.

Майкъл Кейн бе отличен с награда "Оскар" за актьор в поддържаща роля за "Хана и нейните сестри" (1986 г.) и за "Правилата на дома" (1999 г.), припомня NOVA.