14-годишният Ангел Станиславов Иванов представи достойно Пловдив в националното съревнование на тема "С очите си видях бедата“. Рисунката на Ангел зае първо място във възрастовата група от 14 до 18 години на конкурса, организиран от ГДПБЗН и Национален дворец на децата.

Деца от цялата страна в три възрастови групи, се включиха в надпреварата с общо 526 творби. Според Ангел, лицата на днешните герои остават скрити и за тях суетата е отживелица.

"Вдъхновен съм от делата им, а след като бях поощрен от моя преподавател, реших да участвам в конкурса, за да покажа усещането за увереност, което излъчва един смел мъж, в битката с огъня“.

Ангел е възпитаник на ОУ "Димчо Дебелянов“. Рисуването е негово хоби. За участие в конкурса е подкрепен от своя преподавател по изобразително изкуство Никола Гулев. Рисунката с която зае първото място е графика, изобразяваща огнеборец в горяща сграда.

"Победата бе изключително оспорвана, тъй като талантливите участници бяха вложили много желание и старание!“- коментира неговият преподавател Никола Гулев, който е доктор по "Методика на обучението по изобразително изкуство".

Възхитителен е факта, колко много деца се вълнуват от темата за пожарна безопасност и защитата на населението и намират вдъхновение от смелите постъпки на огнеборци и спасители, пресъздавайки емоция и преживяно в своите рисунки. БРАВО, прекрасни деца! Вашият огнен плам ни дава надежда, че днешната младеж, ще спаси света утре! Адмирации и към Вашите преподаватели, които непрестанно ви насърчават!