51-годишен мъж на име Бен Макдоналд обвини бащата на Тейлър Суифт - 71-годишния Скот Суифт, че го е ударил по лицето на кей в Сидни. Не се е нуждаел от медицинска помощ.

Инцидентът се случил във вторник, след като г-н Суифт и поп звездата слезли от яхта.

Говорител на певицата не коментира жалбата за нападение, но каза, че двама души са се държали агресивно към тях.

Видео, публикувано от австралийските медии, показва как певицата, която е скрита под чадър, се разхожда с баща си и охраната по Neutral Bay Wharf около 02:30 местно време.

Светкавици на камери проблясват, след което два гласа - за които се съобщава, че са фотограф и пазач - се обвиняват един друг в докосване на чадъри. Не е ясно дали кадрите показват предполагаемия инцидент.

Г-н Макдоналд каза пред BBC, че певицата вече била влязла в кола, когато г-н Суифт "връхлетял“ и го нападнал.

"Правя това от 23 години и не ми се беше случвало някой да ме удря в челюстта“, коментира папаракът, като добави, че не е провокирал инцидента.

Представител на певицата каза: "Двама души агресивно се блъскаха към Тейлър, дърпайки охраната й и заплашвайки да хвърлят член от персонала във водата.“

Суифт току-що беше изпълнила последния австралийски концерт от изключително популярното си турне Eras.

"По-младият мъж съобщи за инцидента и в момента се провеждат разследвания от служители към полицейското командване на Северния бряг“, се казва в изявление на полицията в Нов Южен Уелс.