Аз имам особена слабост към българската жена и смятам, че всяка една българка е готова да бъде героиня на роман.Това каза Краси Кубарелова, автор на романите "Розов храст и сладко от смокини", "Стари шлагери и крем брюле" и "Кръстина и райските ябълки", в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус".

"Българките са много положителни герои, затова съм написала тези книги. Това е едно обяснение в любов към българката", това посочи като основен стимул за написването им, авторката.

С тези романи безспорно Кубарелова си извоюва титлата "орисница на женската душа", за която казва: "Всяка една жена, всеки човек всъщност, има едни копнежи, които касаят всички жени, всички мъже. Всички искат да бъдат щастливи, всички искат да имат любов. Всички искат да живеят в един по-уютен и добър свят. Приемам титлата с възторг, с голямо удоволствие и респект", допълни още тя.

Според нея една от ролите, които българската жена играе най-добре е тази на майка и съпруга. Кубарелова смята, че като основна мисия на съвременната жена е да запази българското, с което се справяла успешно. Така Кубарелова цели да покаже пред обществото, достойнството на българската жена, за да може да бъде оценена подобаващо.

"Може би това е желанието ни , да покажем българката в най-добрата светлина, за да може тя да бъде на пиедестала, на който тя би трябвало да седи, като майка, като съпруга, като личност", коментира още Кубарелова.