Не са много авторите жени, които се отдават на хумористичните текстове. Това каза Анжелина Бъчварова, писател  в предаването "Един неделен ден по шосето" на Радио "Фокус".

"Жените писатели по принцип са по драмата, но аз съм си избрала хумора. Не са много авторите жени, които се отдават на хумористичните текстове", каза тя.

Бъчварова обясни, че нейната страст към хумора идва от ранна детска възраст. Интересът й към книгите обаче е благодарение на баща й, който от ученическите й години се е опитвал да я възпита по такъв начин, че тя да разбере именно колко важно е да се чете.

"През 90-те това, което се излъчваше по телевизията беше стойностен хумор. Баща  ми винаги използваше иновативни начини за възпитанието ми.

Стандартната заплаха беше, че ако не чета, ще стана метачка. Аз бях хаванала една съученичка на пише домашните ми по английски. След това с баща ми имахме огромен скандал, на следващия ден го видях с увит предмет във вестник. В мен първо пламно пламъка на надеждата, но се оказа, че съдържанието на вестника е една метла.

Неговите начини за възпитания винаги са били нравоучителни. Безкрайно съм му благодарна", сподели писателката.

Книгата й "Писмо от тамагочи" също вдъхновена от преживяванията й в детството и ролята на баща й в него. 

"За "Писмо от тамагочи" и баща ми винаги се е стремял да поднася неговите послания чрез приказна форма или под формата на писмо, да има една помощна форма възпитанието, освен тях двамата. Това е доста чаровно и мисля да го взема за своя син", каза още тя.