Конкурсът "Южна пролет" е зелено училище, където наистина учиш. Това каза Анжелина Бъчварова, писател и носител на бронзов Пегас за детска литература в конкурса "Южна пролет", в предаването "Един неделен ден по шосето" на Радио "Фокус". 

"Това ми е първата първа награда. Всичко се случи доста бързо, защото книгата "Писмо от тамагочи" излезе преди около месец. Конкурсът е едно зелено училище, където наистина учиш и от по-големите, и от останалите дебютанти. Програмата беше много интересна - имахме разговори с журито, творчески работилници, срещи с утвърдени автори и развлекателна програма. Беше много цветно и положително преживяване", разказа тя.

Писателката сподели, че журито е казало за романа й, че това е едно ръководство за бели, което за нея е доста високо призвание.

"Следващите посоки са две. Повечето писатели казват, че четат минимум три-четири книги. При мен е така, но също така и работя по няколко проекта едновременно. Единият проект са хумористични разкази за морски герои. Пък другото е продължение на "Писмо от тамагочи". При всички случаи бъдещото ми творчество ще бъде насочено вече към една малко по-възрастна аудитория", поясни Бъчварова.