Френската кинолегенда Ален Делон вече няма право да управлява сам финансовите си дела, предаде АФП.

Неговото законно настойничество, което досега отговаряше предимно за медицински решения, се разширява. Това стана ясно в четвъртък от източник, запознат със случая. "Това означава, че той вече няма пълна свобода в управлението на активите си“, казаха те.

Първоначално не беше известно дали вече е назначен настойник или кой може да е той. Разширеното настойничество също така означава, че попечителят има достъп до банковата сметка на Делон и може да прави разходи от името 88-годишния актьор, чието здравословно състояние е тежко.

Трите деца на Ален Делон от месеци водят ожесточен спор къде и как трябва да бъде лекуван баща им. 33-годишната Анушка наскоро съди братята си, 59-годишния Антъни и 29-годишния Ален-Фабиен, за нарушаване на правото й на личен живот. Ален-Фабиен публикува тайно записан разговор между Анушка и баща й и я обвинява, че манипулира баща си.

Спорът се върти най-вече около въпроса дали актьорът трябва да прекара остатъка от живота си в къщата си във Франция, или да се премести в Швейцария, където живее дъщеря му Анушка - и където данъкът върху наследството вероятно ще бъде по-нисък. Делон има и швейцарско гражданство.

Според най-големия му син Антъни Делон филмовата звезда е постановил в завещанието си Анушка да наследи половината от състоянието му, а двамата му сина по една четвърт. В публичното пространство актьорът често е предпочитал дъщеря си пред синовете си.

Според френските медии тя не само има ръководна позиция в компанията, която управлява лицензите и рекламните договори на баща й, но и вила със собствен басейн в имота на Делон в Души, южно от Париж. Делон е претърпял няколко инсулта и според децата му трудно може да се разбере.