Sofia24.bg ще ви разкаже за един актьор и музикален изпълнител, който е познат с участието си във филмите "Пансион за кучета“ и "Писмо до Америка". Петър Антонов празнува рожден ден днес. 

Той е роден във Варна на 13 юни 1971 година. Завършил е НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ със специалност "актьорско майсторство за драматичен театър“ при известните български режисьори проф. Енчо Халачев и проф. Снижина Танковска.Известен е с моноспектакъла си "Едуард“, както и с поетичния си любовен спектакъл "Абсурдни времена“.

Освен актьор, Антон Петров е и музикален изпълнител. Една от най-популярните му песни се казва "Руж“, която певецът изпълнява в дует с певицата Йоана. Песента е толкова голям хит, че 14 седмици не слиза от първо място в българските музикални класации. Изпълнява и "Целуни ме“ в дует с Надя Ботева. Може би сте слушали и "Параноя“, както и "Синьо момче“.

Въпреки успешната си филмова и музикална кариера,

актьорът и певец все пак решава да замине за Италия. Там става част от италианското кино, като единствен българин във филмовата агенция на Микеле Плачидо. Изкарва шест години, но българският театър му липсва.

И след като Радослав Гизгинджиев написва специално за него моноспектакъла "Едуард“, Петър Антонов решава окончателно да се завърне в България. 

Гледали сме го и в криминалния сериал "Отдел Издирване", "Мен не ме мислете“ и

"Алфа“. Участник е в онлайн проекта на Арт театър Берлин – "Актьори четат съвременни български автори“.