Погрижили сме се да направим празника на децата много специален. Това каза създателят на инициативата "Пощенска кутия за приказки“ и организатор на събитието "1 юни от приказките“ Гери Турийска в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. То се провежда съвместно със Столична община, а входът е свободен.  

Гери Турийска споделя, че през целия ден са предвидени концерти с участието на вокално-театрална формация "Врабчетата“ и детски хор "Пим-Пам“, интерактивен танцов спектакъл "Браво, деца!“, четене на детски приказки с актьорите Петко Венелинов, Живко Джуранов и писателката Ралица Найденова, "Джаз за деца с Венци Благоев“, уъркшоп с художничката Мира Мирославова, въздушна акробатика с Pole Dance Bulgaria, обучение по Първа помощ за деца с Лазар Радков. В някои от забавленията могат да вземат участие и родители. 

Турийска отбелязва, че фестивалът се провежда на територията на спортен комплекс "Амик Спорт“: "Има къде да се яде и да се консумира вода, така че можете съвсем спокойно да изкарате цял ден тук. Това място е като остров в близост до центъра на София, обградено е със зеленина“, допълни тя.  

Програмата ще завърши с концерт "Джаз за деца с Венци Благоев“, който ще покаже и разкаже за музикалните инструменти на децата, каза още Гери Турийска.