Трябва ни гражданска платформа и кръгла маса на хората с кауза и различни партии, без участниците в политическата делба, които гледаме вече 33 години - с такава позиция излезе бизнесменът и бивш министър на транспорта и съобщенията Николай Събев.

Само преди ден той разбуни духовете, призовавайки чрез пост във Facebook Асен Василев и Даниел Лорер да напуснат редиците на "Продължаваме Промяната":

"Ако са почтени, Асен Василев и Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат ПП".

Това изречение предизвика вълна от спекулации из медиите какво всъщност става в редиците на "партията на промяната". В същото време започнаха коментари и по темата дали няма пропукване и в отношенията в голямата коалиция между ПП и ДБ. Прокраднаха се дори предположения за вече провеждани разговори между ГЕРБ и ДБ за съставяне на правителство.

Днес Събев открехна малко завесата на идеите и решенията, които вижда на политическата криза у нас, помествайки нов пост на стената си в социалната мрежа:

"Призовавам будните умове на България, хората с каузи и техните сдружения да седнат заедно и създадат гражданска платформа с кауза за високо развито общество на свободни българи.

Без тези които виждаме вече 33 години , постоянни участници в политическа делба. Гражданска платформа с кауза ни трябва. Която да подкрепя една или друга политика или партия, работеща за каузата.

Кръгла маса на хората с кауза.

Иначе няма оправия".

Припомняме, че Асен Василев водеше листата на коалицията ПП-ДБ в Хасково, където спечели 19,65%. ГЕРБ-СДС спечелиха 28,44% с водач Делян Добрев.

Даниел Лорер водеше листата на ПП-ДБ във Варна. Там резултатът им беше 23,74% срещу 32,83% за опонента им от ГЕРБ-СДС  Даниел Митов.